7.9.14

Bενιζέλος: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες...

 

Δε δίστασε να προειδοποιήσει ο Βενιζέλος, πως, οι μήνες μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι κρίσιμοι, και τόνισε ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί με σταθερότητα για να μην οδηγηθεί ταπεινωμένη πολύ κάτω από το μηδέν.
Σύμφωνα με...
τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το δίλημμα είναι εάν θα κεφαλαιοποιηθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, ή θα τεθούν όλα αυτά σε αμφισβήτηση με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται και έθεσε τους πέντε άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί εφεξής η προσπάθεια: Σταδιακή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, πολιτική και θεσμική σταθερότητα, παραγωγική ανασυγκρότηση, στήριξη των ευπαθών ομάδων και παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
 

Σε ό,τι αφορά τις φοροελαφρύνσεις εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν και άλλες και σημείωσε ότι είχαν συμφωνηθεί όλα -και στη λεπτομέρεια τους- με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι θα γίνει αισθητή η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα. Επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων ενώ για το ασφαλιστικό σχολίασε ότι χρειάζονται πολλές δόσεις στις επιχειρήσεις για να ενισχυθούν τα Ταμεία.

Από την ομιλία Βενιζέλου δεν έλειψε η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει να βγάλει τη χώρα από τις συμφωνίες με τις δομές της ΕΕ ενώ σχολιάζοντας τα περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έβλαπτε καίριοα τα συμφέροντα της χώρας.
«Αν η χώρα φύγει από το ΝΑΤΟ βλάπτονται τα συμφέροντά της καίρια» υπογράμμισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: