11.9.14

Χάκερ «απειλεί» να αποκαλύψει την ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin ...



Η πραγματική ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο αποτελεί ένα από τα μεγάλα αινίγματα του αποκαλούμενου «dark web».

Στόχοι επίθεσης χάκερ φαίνονται να έγιναν κάποιοι εκ των  online λογαριασμών του δημιουργού του Bitcoin – συλλογικά γνωστού με το...
ψευδώνυμο «Σατόσι Νακαμότο»- με τον δράστη να προσφέρει προσωπικά δεδομένα του άγνωστου developer αντί 25 bitcoins (αξίας περίπου 11.000 δολαρίων).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στον Guardian, η «προσφορά» έγινε γνωστή μέσω post στο Pastebin, χωρίς να παρατίθεται χρονικό όριο (σύμφωνα με το post, θα δώσει τα έγγραφα εάν ο λογαριασμός τον οποίο παραθέτει συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό- μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 1,5). Τα εν λόγω αρχεία φέρονται να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την πραγματική ταυτότητα του Νακαμότο.
Ο Μάικλ Μάρκουαρντ, διαχειριστής του ημιεπίσημου Bitcoin Talk forum, δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας ότι είχε λάβει ένα email από την παλιά διεύθυνση του Νακαμότο, κάτι που τον έκανε σίγουρο ότι ο λογαριασμός βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο κάποιου άλλου. Επίσης, λίγο μετά το post του Μάρκουαρντ, ο «Νακαμότο» προέβη σε δημοσίευση στο Ning messageboard, ένα από τα πρώτα σημεία όπου ο πραγματικός developer είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του Bitcoin.
Στο post φαίνεται να απευθύνεται «προειδοποίηση» προς τον Νακαμότο: «Αγαπητέ Σατόσι. Τα αρχεία, οι κωδικοί και οι διευθύνσεις email σου πωλούνται στο darknet. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν ρύθμισες σωστά το Tor και η ΙΡ σου διέρρευσε όταν χρησιμοποίησες τον λογαριασμό σου email κάποια στιγμή το 2010. Δεν είσαι ασφαλής. Πρέπει να φύγεις από εκεί που είσαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πριν αυτοί σε βλάψουν. Σε ευχαριστώ που δημιούργησες το Bitcoin».
Όπως αναφέρει ο Guardian, email που εστάλη στη συγκεκριμένη διεύθυνση «επεστράφη» την Τρίτη, κάτι που υποδεικνύει ότι ο πραγματικός Νακαμότο ή κάποιος φιλικός παράγοντας με πρόσβαση στον λογαριασμό προέβη στο κλείσιμό του.
Η πραγματική ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο αποτελεί ένα από τα μεγάλα αινίγματα του αποκαλούμενου «dark web». Ο developer πρωτοεμφανίστηκε το 2008 με την πρόταση για το Bitcoin, έκανε μια σειρά δημοσιεύσεων για δύο χρόνια και μετά εξαφανίστηκε σταδιακά. Ακόμα και οι στενότεροι συνεργάτες του στην ανάπτυξη του Bitcoin αγνοούν την ταυτότητά του. Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες για τον εντοπισμό του, με επιφανέστερη αυτών μια έρευνα του Newsweek που υποδείκνυε έναν 64χρονο  Αμερικανό ιαπωνικής καταγωγής, τον Ντόριαν Νακαμότο, ως τον αινιγματικό developer- κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά. 


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: