14.9.14

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ...

Ένταση επικράτησε στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος και να έρχεται σε αντιπαράθεση με αρκετά στελέχη.

Ο...
κ. Χρυσοχοΐδης, αφού άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, παρέπεμψε σε αναφορά του κ. Βενιζέλου περί «ανοησιών» που ακούγονται αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να υποστηρίξει ότι «οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ δηλώνουν ότι έχουν 180» και ότι «κάποιος από τον δικό μας χώρο δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές». Διερωτήθηκε δε ποιος ανοίγει αυτά τα θέματα και πρόσθεσε ότι από τότε που έγινε ανασχηματισμός δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα και πώς θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται ό,τι θέλει. Όμως ό,τι κι αν λέμε εμείς εδώ μέσα δεν πιάνει τόπο, αν δεν λύσουμε το θέμα της δίκαιης φορολογίας, του δίκαιου κράτους», υποστήριξε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον «νέο κατήφορο» που είπε ότι παρατηρεί στα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ «που μας εμφανίζουν σαν Ελιά», διερωτήθηκε: «Αυτή είναι η πολιτική μας που δικαιώνεται;». «'Ακουσα έναν σύντροφο να λέει ότι ‘υπάρχουν πολλές ηγετικές υποψηφιότητες', αυτά είναι ανοησίες πολιτική κάνουμε», είπε, αναφερόμενος, όπως θα φαινόταν αργότερα, στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος και του απάντησε λίγο αργότερα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «πού είναι η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ;» για να προσθέσει ότι είναι η πρώτη φορά που δεν συγκαλούνται όργανα, δεν γίνεται συζήτηση, δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Ανέφερε ακόμα ότι συμφωνεί με τη Δημοκρατική Παράταξη όπως αυτή επιχειρείται σήμερα να διαμορφωθεί, ωστόσο τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή ενός έκτακτου ανοικτού αναγεννητικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος και με μια συγκεκριμένη στρατηγική για τα μεγάλα θέματα της χώρας. «Δεν είμαστε ουρά κανενός, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημα», τόνισε.

Απαντώντας στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι η φράση του που επικαλέστηκε ο υπουργός ήταν ότι παράγονται περισσότεροι ηγέτες από ό,τι υπάρχει δυνατότητα να καταναλωθούν. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο τελευταίος που πιστεύει ότι η ανανέωση είναι ηλικιακό ζήτημα. Συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα προτείνει εν συνεχεία τη Δημοκρατική Παράταξη, πρότεινε ο Γιάννης Μαγκριώτης. «Πάμε όλοι μαζί», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος άφησε αιχμές προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, καταλογίζοντας του ότι αφενός είχε πει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και, αφετέρου ότι είχε πει πως ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει ούτε για πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε. «Όλοι έχουμε κάνει λάθη», συνέχισε, για να προσθέσει ότι όμως τώρα όλοι είμαστε απαραίτητοι και αναγκαίοι....

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: