2.9.14

Επανέρχεται ο Γ. Πανούσης...

Επανέρχεται ο Γ. Πανούσης στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα Κουβέλη 
... στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα Κουβέλη...
Ανησυχία για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σχετικά με την πρόταση υποψηφιότητας στον Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε εκ νέου σήμερα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. "Οι ενδείξεις είναι...
σοβαρές" είπε ο Γ. Πανούσης, επικαλούμενος και την απάντηση Κουβέλη ότι δεν έχει δεχθεί σχετικό τηλεφώνημα, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν τον ενδιαφέρει μια τέτοια πρόταση ή όχι.
"Ενδεικτικός είναι ο τρόπος της απάντησης, ότι 'δεν έχω δεχθεί τηλέφωνο' όχι ότι 'δε με ενδιαφέρει'" είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο "Βήμα 99,5", σχολιάζοντας τη στάση του Φ. Κουβέλη.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "δε βγαίνει η Καθημερινή πρωτοσέλιδο με κίνδυνο να διαψευσθεί. Σε 5 λεπτά θα μπορούσε να υπάρξει δήλωση που να διαψεύδει το δημοσίευμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα χανόταν η εγκυρότητα της εφημερίδας."
Επιμένοντας στην ύπαρξη παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο Γ. Πανούσης, είπε ότι "αυτά συζητούνται μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ". Αναφέρθηκε μάλιστα σε διάλογο που είχε πριν λίγο καιρό με αντιπρόεδρο της Βουλής, αποκαλύπτοντας πως όταν του είπε "Δε θα έχετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη ΔΗΜΑΡ", εκείνος απάντησε με νόημα: "Μη φοβάσαι, γίνονται συζητήσεις".
Εμφανίστηκε, δε, απαισιόδοξος για την έκβαση και του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ αν έως τις αρχές Οκτωβρίου ο Φ. Κουβέλης δεν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. "Αν ο Κουβέλης κατέβει για πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μετά δεχθεί την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας;" διερωτήθηκε και πρόσθεσε: "Ο πρόεδρος του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές είπε 'Παραιτούμαι' αλλά δεν παραιτήθηκε. Είπε 5 φορές και μάλιστα θυμωμένος 'Δε θα είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας' και ξαφνικά λέει 'Δε με πήραν τηλέφωνο'".
Εκτίμησε, πάντως, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προειδοποιώντας πάντως ότι θα ασκηθούν πιέσεις σε βουλευτές.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: