21.9.14

Βαρύ το κλίμα...

πριν τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ...

Kαταρρέουν και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης για υποστήριξη της αφήγησής της περί εξόδου από τα μνημόνια και κουρέματος του χρέους. Σύμφωνα με...
το Spiegel, δύο μόλις ημέρες πριν τη συνάντηση του Βερολίνου, η Α. Μέρκελ θα επιπλήξει τον έλληνα πρωθυπουργό για τη φοροδιαφυγή ενώ ήδη ο Κλάους Ρέκλινγκ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για κούρεμα του χρέους.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσει κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη.

Μάλιστα, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην Ελλάδα αναφερόμενος στο θέμα της φοροδιαφυγής υποστηρίζει ότι στις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ελλάδα δεν πήρε απόδειξη στις συναλλαγές του. Σημειώνει ότι το «τεράστιο» - όπως το χαρακτηρίζει - πρόβλημα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες και ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση σε ΕΕ ή ΔΝΤ για περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: