12.9.14

Ο Μεγάλος Λογοκριτής σε δράση...

Σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αίτημα να γίνουν νωρίτερα εκλογές (προχθές το διεμήνυσε ο...
Κ. Καραμανλής, χθες το ζήτησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η λογοκριτική παρέμβαση του Μαξίμου προσδιορίζει την πολιτική χαμέρπεια και δολιότητα μιας αδίστακτης εξουσίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει με κάθε τρόπο, παρ' ότι βυθίζεται καθημερινά σε πελάγη κοινωνικής και πολιτικής ανυποληψίας.

Με βραχίονα την πολλαπλώς εκτεθειμένη Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός μεθοδεύει σχέδιο λογοκριτικής παρέμβασης εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο εκτυλίσσεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση καταρρέει παγιδευμένη στον ΕΝΦΙΑ, αντιμέτωπη με τα ψέματά της και τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Χθες ο Σαμαράς εγκατέλειψε τα προσχήματα και κατέφυγε στη μόνη μεθοδολογία που σταθερά ακολουθεί καθ' όλη την πολιτική σταδιοδρομία του: την ωμή λογοκρισία, τη φίμωση του πολιτικού αντιπάλου, τον πολιτικό εκφοβισμό εντύπων που δεν μπορεί να ελέγξει.

Είναι τόση η κυβερνητική βαναυσότητα, ώστε ακόμη και η διορισθείσα από την κυβέρνηση διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αναγκάστηκε να παραιτηθεί χθες. Ο γκαουλάιτερ Θωμόπουλος, μια παρωδία γενικού διευθυντή, παρέκαμψε την ηγεσία της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να παρεμποδιστεί η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Κυριακή στη ΔΕΘ. Αυτή η μεθόδευση αποσκοπεί στο να εμποδιστούν οι πολίτες να ακούσουν, με τον πιο έγκυρο τρόπο, από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει της αριστερής διακυβέρνησης.

Σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αίτημα να γίνουν νωρίτερα εκλογές (προχθές το διεμήνυσε ο Κ. Καραμανλής, χθες το ζήτησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η λογοκριτική παρέμβαση του Μαξίμου προσδιορίζει την πολιτική χαμέρπεια και δολιότητα μιας αδίστακτης εξουσίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει με κάθε τρόπο, παρ' ότι βυθίζεται καθημερινά σε πελάγη κοινωνικής και πολιτικής ανυποληψίας. Με την παραίτησή της η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποκάλυψε το σχέδιο του Μεγάλου Λογοκριτή...

Νίκος Φίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: