6.9.14

Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο ...




Επιμένει το φθινοπωρινό σκηνικό, καθώς σχεδόν σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα

  Ο καιρός χαλάει αισθητά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε ...
όλη τη χώρα, γι΄αυτό και οι ομπρέλες πρέπει να ξαναμπούν στην τσάντα!
To πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα περάσει με άστατο καιρό και θερμοκρασίες οι οποίες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές για αυτή την εποχή. Κατά τα άλλα, θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ.
Σάββατο:
Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 3 και στα ανατολικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.
Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικοί όμβροι. Πιθανή καταιγίδα κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θαλάσσιες αύρες. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.
Κυριακή
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στο Ιόνιο. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας.
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: