3.9.14

Στον απόηχο του Ζαππείου...

beni

...ο εορτασμός των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ...
Άνω κάτω άφησε το ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» προχθές στο Ζάππειο, με τη δεύτερη πράξη του δράματος να αναμένεται απόψε στο ίδιο μέρος και...
την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βαθιά ενοχλημένος από τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε, αλλά και από την μη στήριξή του από τους διοργανωτές, είναι αποφασισμένος να απαντήσει από το αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου τουλάχιστον για το πώς οδηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά, κάτι που προανήγγειλε άλλωστε την Δευτέρα. Την ίδια ώρα, η φράση που του αποδίδεται προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο λίγο πριν τον διαδεχθεί στο βήμα, είναι ενδεικτική των συναισθημάτων του. «Ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», είπε, ελπίζοντας ίσως στην στήριξή του από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, που λίγα λεπτά αργότερα υπερασπίστηκε μόνο τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, όταν αποδοκιμάστηκε και αυτός.
 Και αν η «γραμμή» στο ΠΑΣΟΚ είναι σε προσπάθεια συσπείρωσης, με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναμένεται –κατά τα άλλα- ενωτική σε μεγάλο βαθμό, χθες η ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και μεμονωμένων στελεχών ήταν παραπάνω από εμφανής. Για μια «ομάδα κλακαδόρων» που «αμαύρωσε μία εκδήλωση πολύ σημαντική για την ιστορία και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, χαρακτηρίζοντας λάθος από την πλευρά των οργανωτών της εκδήλωσης το γεγονός ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αποδοκιμάστηκε. «Αυτή η συμπεριφορά δεν οδηγεί πουθενά. Για την κοινωνία, για τον κόσμο που στηρίζει  το ΠΑΣΟΚ και παλεύει μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Παράταξης, το μήνυμα που στείλανε δεν ήταν μήνυμα ενότητας αλλά διχασμού. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο», είπε, προϊδεάζοντας και για την πλατφόρμα που θα κατεβάσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Άφησε μάλιστα και αιχμές για την σημερινή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την επέτειο του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας έτσι εμμέσως και την αλλαγή στάσης στη δημόσια τουλάχιστον αντιμετώπισή του. Μετά τα περί ανειλημμένης υποχρέωσης, αλλά και τις διαβεβαιώσεις ότι συναισθηματικά θα είναι παρών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χθες υποστήριξε ότι «ο κόσμος για τη στάση του καθενός μας, βγάζει τα συμπεράσματά του», προσθέτοντας πως «όλοι κρινόμαστε»...
 Σε ακόμα υψηλότερους τόνους, για μία αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού» από μία ομάδα 50 ή 100 «κλακαδόρων», που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ»  μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας. Εκτίμησε πάντως ότι η ένταση που προκλήθηκε δεν ήταν στημένη, τονίζοντας ότι δεν θέλει να πιστεύει πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου. Για μερικές δεκάδες ανθρώπων που «αμαύρωσαν μία εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον άνθρωπο που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην χώρα μας», μίλησε από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
 Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, καταλογίζοντάς του ότι διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και ότι πήγε το κόμμα στη δεξιά. Σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι είναι δεκανίκι κανενός, στηλίτευσε και εκείνος το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση των διοργανωτών στην αποδοκιμασία Βενιζέλου. Ο ίδιος πάντως άσκησε κριτική και στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παρατηρώντας ότι ένα κομμάτι του χώρου δεν τον θέλει και καλώντας τον να δρομολογήσει τις εξελίξεις για ένα συνέδριο της Κεντροαριστεράς, όπου θα τεθεί και θέμα ηγεσίας!

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: