16.9.14

«Δραπετεύει» από τον «Ευαγγελισμό» λόγω κινητοποιήσεων...

samaras-maksimou
Μόνο με την παρουσία του Μάκη Βορίδη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για τις «νέες σύγχρονες δομές» του «Ευαγγελισμού» καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι...
«λόγω έκτακτων υποχρεώσεων στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων “Εθνική Τράπεζα” τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας».
euaggelismosΜία ώρα πριν από τα εγκαίνια, που είναι προγραμματισμένα για τις 6 σήμερα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τη φιέστα καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα 14 νέα χειρουργεία.
Σήμερα στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, σε σημείο που, για να λειτουργούν τα χειρουργεία, οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.
Στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών -αλλά και άλλων ειδικοτήτων- για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό. Σε αυτή την επισήμανση από πλευράς εργαζομένων η διοίκηση της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας απάντησε ότι… περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση, ενώ η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει κάποιους λίγους νοσηλευτές που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία.
«Εθνική Τράπεζα» το όνομα του νέου κτιρίου
Σε υψηλούς τόνους διαφημίζεται ως «μεγάλη δωρεά» της Εθνικής Τράπεζας το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του συνολικού έργου και των δύο φάσεων – η β' φάση ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι το όνομα της τράπεζας δόθηκε και στις νέες δομές.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι «χρήματα του ελληνικού λαού από τις αποταμιεύσεις του και η κάθε τράπεζα αποδίδει ένα μικρό μέρος τους στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι δε απαράδεκτο η οποιαδήποτε τράπεζα, τη στιγμή που κάνει κατασχέσεις σπιτιών των φτωχότερων εργαζομένων και ανέργων, να εμφανίζεται σαν… μεγάλος ευεργέτης!».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: