18.9.14

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ...

adedy2Η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στηρίχθηκε στο ότι «η αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που επιδιώκει ...
αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομη».
         
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ζητά «να διακοπεί και να απαγορευτεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια ή παρεμφερή μορφή και με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα».

Η δικαστική απόφαση στηρίχθηκε στο ότι «η αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που επιδιώκει αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομη».

Όταν τα αιτήματα της απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή θέσπιση νέων κανόνων δικαίου, τότε η απεργία έχει μικτό χαρακτήρα, εργασιακό ως προς τα αιτήματα και πολιτικό ως προς τον αποδέκτη.



Η απεργία διαρκείας

Η ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε απεργία διαρκείας και αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα από τις 30 Αυγούστου μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων της.

Η απόφαση προέβλεπε απεργία-αποχή από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων και εκθέσεων αξιολόγησης, από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο.

Η κινητοποίηση αφορούσε αποχή-απεργία από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν.4250/14, καθώς επίσης και από οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: