22.9.14

Υπό απεργιακό κλοιό στη Μέρκελ...



  Στριμωγμένος ο Σαμαράς προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα στο Βερολίνο...
Με 24ωρη απεργία την Τρίτη απαντούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα, στις απειλές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη για εισαγγελικές επεμβάσεις στις διαδικασίες αποχής από την αξιολόγηση, καθώς ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς φορά το παγωμένο χαμόγελο της μάσκας του success story στο ραντεβού με τη Μέρκελ την ίδια ημέρα...
Κάλεσμα για συλλαλητήριο 9:30 πμ έξω από τον Αρειό Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που ξεκινούν καθιστική διαμαρτυρία από το βράδυ της Δευτέρας.
Φωτογραφία: Reuters Φωτογραφία: Reuters Την υπέρβαση στα πολιτικά και οικονομικά διλήμματα και αδιέξοδα εσωτερικού και εξωτερικού ενόψει της έλευσης της τρόικας στο τέλος Σεπτεμβρίου, αναζητεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση παίζει τη τελευταία της ζαριά με τους δανειστές, οι εκπρόσωποι των οποίων φτάνουν στην Αθήνα για την «μεγάλη» αξιολόγηση 29-30 Σεπτεμβρίου.
Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν στριμωγμένοι, πολιορκημένοι από την κατακραυγή του κόσμου, τα νούμερα των δημοσκοπήσεων και τα απεργιακά μέτωπα που ξεδιπλώνονται μαζί με μια σειρά αντιδράσεων στην κοινωνία από τον ΕΝΦΙΑ, τα διαλυμένα νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και τις απολύσεις έως τους κουτσουρεμένος μισθούς, τις φαγωμένες συντάξεις και τη διάσπαρτη απληρωσιά για όσους δεν είναι άνεργοι. Σε μία κρίσιμη ιδιαίτερα ασταθή πολιτικά περίοδο όπου το Μαξίμου αποκαλύπτεται ότι είχε ανοιχτή γραμμή ακόμα και με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής μέσα από τα sms Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αναζητώντας σανίδες σωτηρίας.
Τον Σαμαρά στο Βερολίνο θα συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, που μετείχαν και στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Χαρδούβελης δεν θα είναι στην αποστολή αφού και απο γερμανικής πλευράς δεν θα συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε, αλλά μόνο οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ.
Αλλά η επίσκεψη θα είναι υπό απεργιακό κλοιό... στην Αθήνα, στέλνοντας το μήνυμα της Γενικής Απεργίας στο Δημόσιο για 24 ώρες που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ξεχειλίζοντας το ποτήρι.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου  
Στην απεργία την Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 9.30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών, καθώς την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.
Από το βράδυ της Δευτέρας οι απολυμένες καθαρίστριες θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.
Μιλώντας το πρωί στον "ΣΚΑΙ" ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών, δστέλνοντας σαφές μήνυμα στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στους ελέγχους.
Εισαγγελικές αρχές
«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε .
Ακόμη ο υπουργός άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.
Σχετικά με τη Ρένα Δούρου είπε πως περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.
Φωτογραφία Ορέστης Σεφέρογλου Φωτογραφία Ορέστης Σεφέρογλου Για τις υπολειπόμενες απολύσεις στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014 ανέφερε πως «πιστεύει ότι θα γίνουν».
Η ΑΔΕΔΥ απαντά πως ο υπουργός-απολύσεων είναι αδύναμος, απομονωμένος και πανικόβλητος. Γι' αυτό η κυβέρνηση «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».
Παράλληλα, αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: