21.9.14

Απειλές από το Ισλαμικό Κράτος προς την Φερνάντες...

fernantes-papas2
Η  Κριστίνα Φερνάντες, δήλωσε το Σαββάτο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Βατικανό ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της φιλίας της με τον συμπατριώτη της πάπα Φραγκίσκο αλλά και της...
αναγνώρισης τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης.
Η Φερντάντες πάντως έσπευσε να τονίσει ότι δεν τη αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών και ότι αν επικεντρωθεί σε τέτοιες απειλές τότε «θα πρέπει να ζει κάτω από το κρεβάτι».
Τον περασμένο μήνα ο πάπας Φραγκίσκος ενώ έχει συχνά καταδικάσει την ιδέα του πολέμου στο όνομα του Θεού, είπε ότι θα ήταν θεμιτό για την διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει η «άδικη επίθεση» από τους τζιχαντιστές που έχουν σκοτώσει ή εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και τη Συρία, πολλοί από τους οποίους είναι χριστιανοί.
Κατά τη συνάντησή τους μίλησαν για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της Αργεντινής.



Η πρόεδρος της Αργεντινής είπε πως το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος τη σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση που εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ έχει καταφέρει να αρπάξει αρκετά μεγάλα εδάφη και στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: