8.9.14

Ο Σπύρος Λυκούδης σε αναζήτηση ...


Σε σύσκεψη των μελών της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» της ΔΗΜΑΡ το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αναμένεται να συζητηθεί η αποχώρησή τους από το κόμμα, χωρίς ωστόσο να ...
υπάρξουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις. Επιπλέον, πέρα από τη διάθεση συμβολής στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, άγνωστες είναι προθέσεις για την επόμενη μέρα. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος είχε δει θετικά την πρωτοβουλία των 58 που τελικά ναυάγησε και εμφανίζεται σταθερά ως υπέρμαχος της ενότητας του χώρου.
Ο ίδιος έχει πολλές συμπάθειες εκτός ΔΗΜΑΡ και εμφανίζεται πρόθυμος να μιλήσει με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στη βάση θέσεων και αρχών, όπως λένε συνομιλητές του.
Στο ερώτημα τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει απάντηση αυτή τη στιγμή, αλλά και τίποτα δεν αποκλείεται. Τόσο το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη όσο και το Ποτάμι έχουν κάθε λόγο να τον διεκδικήσουν. Αλλά το γεγονός ότι Ευ. Βενιζέλος απέκλεισε χθες την πιθανότητα ανάδειξης ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης στο ιδρυτικό συνέδριο (πολιτικό και όχι οργανωτικό, όπως είπε) κλείνει το δρόμο για τον Σπ. Λυκούδη ή, πάντως, τον δυσκολεύει πάρα πολύ.
Από την άλλη, το Ποτάμι οργανώνει τη διεύρυνσή του με το μοντέλο της Επιτροπής Διαλόγου στην οποία συμμετέχουν 60 πρόσωπα τα οποία σε εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν προγραμματικές θέσεις, αλλά για τον Σπ. Λυκούδη δεν θα είναι απλό να αθροιστεί στη λίστα πίσω από τον Γρ. Ψαριανό, με τον οποίο, εξάλλου, συνδέονται στενά. Το βέβαιο είναι ότι αυτονομημένη η λεγόμενη Μεταρρυθμιστική Τάση θα κάνει ανίχνευση εδάφους επιδιώκοντας διάλογο με όλους και ερμηνεύοντας τα μηνύματα που θα έρχονται από την κοινωνική βάση και οι αποφάσεις θα παρθούν στην πορεία του χρόνου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: