11.9.14

Βρέθηκε γαϊδούρι στον τάφο της Αμφίπολης...

Καθώς οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται και όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, όλο και μεγαλύτερη έκπληξη προκαλούν τα...
ευρήματα των αρχαιολόγων. Χτες, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέσα στον τάφο τους σκελετούς ενός γαϊδουριού κι ενός σκύλου.

Όπως δήλωσε ο γνωστός αρχαιολόγος Μενέλαος Τυμβωρύχος, το γαϊδούρι και ο σκύλος μάλλον ήταν τα αγαπημένα ζώα του νεκρού που βρίσκεται στον τάφο, οπότε οι συγγενείς του τα έθαψαν μαζί του, για να έχει παρέα.Δεν αποκλείεται μάλιστα το γαϊδούρι να θάφτηκε ζωντανό γιατί οι αρχαιολόγοι βρήκαν και μερικά δεμάτια σανό.

Το γαϊδούρι ήταν πολύ αγαπητό στους αρχαίους Μακεδόνες -που το θαύμαζαν τόσο πολύ για την εξυπνάδα του και την υπομονή του που το έβαζαν ακόμα και πάνω σε νομίσματα- αλλά οι σύγχρονοι Έλληνες κοντεύουν να εξαφανίσουν εντελώς τα γαϊδούρια, αφού είναι τόσα πολλά πια τα δίποδα γαϊδούρια που δεν χρειάζονται τα τετράποδα, γιατί έχουν καλό χαρακτήρα και χαλούν την πιάτσα.

Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, για να διαπιστωθεί αν το γαϊδούρι είναι ελληνικό ή αν το έφεραν οι στρατιώτες του Μεγαλέξανδρου από κάποια βάρβαρη χώρα.

Πάντως, αν αποδειχτεί πως ο μεγαλοπρεπής τάφος ανήκει στο γαϊδούρι, οι Έλληνες θα θεωρούνται δικαιωματικά ο πιο ζωόφιλος λαός στον κόσμο.

Οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο σκύλος να είναι ο Άργος, ο σκύλος του Οδυσσέα, οπότε μπορεί ο τάφος να ανήκει στον Άργο και οι αρχαίοι Μακεδόνες να έθαψαν μαζί του το γαϊδούρι γιατί ήταν φιλαράκια.

Υπάρχει, βέβαια, και η πιθανότητα ο σκύλος να είναι ράτσας Ακίτα -όπως ο γνωστός Χάτσικο στην ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ-, οπότε δικαιώνονται όσοι πιστεύουν πως ο Μεγαλέξανδρος κατέκτησε και την Ιαπωνία πριν πατήσει το πόδι του στο φεγγάρι.

Μέσα στον τάφο βρέθηκαν και πολλά νεκρά ποντίκια αλλά μάλλον δεν είναι αρχαία ποντίκια...
πηγή pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: