20.9.14

Εκτός τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ, ο Σαχινίδης...

sachinidis 
Οι αποκλίνουσες απόψεις και η δυσκολία συνεργασίας για διάφορα πρακτικά θέματα οδηγούν τον κ. Φίλ. Σαχινίδη εκτός του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο συντόνιζε μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαχινίδης ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να ...αναπληρωθεί από κάποιο άλλο στέλεχος που θα έχει τη δυνατότητα αμεσότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας από τον ίδιο με τον πρόεδρο του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για τις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη ορίσει αντικαταστάτη του κ. Σαχινίδη, ωστόσο είναι σαφές ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες έχουν κλονιστεί. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Σαχινίδης ενοχλήθηκε για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έλαβε υπ’ όψιν καμία από τις εισηγήσεις που ο κ. Σαχινίδης του παρέδωσε ως υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος παρέκαμψε τον κ. Σαχινίδη και δεν τον περιέλαβε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που μετέβη στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα (είχαν, τότε, ταξιδέψει ώς το Παρίσι οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης). Σημειώνεται ότι ο κ. Σαχινίδης διατηρεί άριστες επαφές με τον κ. Πιερρακάκη, τόσο εντός όσο και εκτός του ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς ο κ. Σαχινίδης δεν συμμετείχε εδώ και αρκετό καιρό στη διαμόρφωση των αποφάσεων οι οποίες αφορούσαν τον χώρο αρμοδιότητάς του. Συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών υποβάθμιζαν το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται κανένα πολιτικό πρόβλημα ή σχετική διαφωνία μεταξύ του κ. Σαχινίδη και του κ. Βενιζέλου, αλλά απλή πρακτική δυσκολία συνεργασίας. Και τόνιζαν ότι θα ήταν καλύτερο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ορίσει κάποιο έμπειρο στέλεχος με το οποίο θα έχει ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική συνεργασία.
Γενικές κατευθύνσεις
Δεδομένου ότι o κ. Βενιζέλος θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου, προχθές το βράδυ προήδρευσε μιας σύσκεψης στενών συνεργατών του (Π. Κουκουλόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά.), στους οποίους άφησε κάποιες γενικές κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες ως προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησαν στον κ. Βενιζέλο ότι για τις τρεις ομάδες που επιθυμεί να καταρτίσει ενόψει του συνεδρίου έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον περί τα 300 άτομα, ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεκινήσει μια αρχική διαλογή, προκειμένου να αξιοποιηθούν άπαντες. Στις αρχές Οκτωβρίου και αφού ο κ. Βενιζέλος επιστρέψει από τις ΗΠΑ, θα ανακοινώσει τη συντονιστική επιτροπή των κινήσεων και της «Ελιάς» για να προχωρήσει η οργανωτική προσπάθεια του συνεδρίου. Επίσης, ο ίδιος όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές κ.ά.) θα κάνουν εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμάσουν για το συνέδριο.
 
smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: