13.9.14

Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο....


ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Ένας 33χρονος αρχιπυροσβέστης και μια γυναίκα είναι τα θύματα της συγκλονιστικής τραγωδίας που γράφτηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Λίγο μετά τις...
21:00 χθες το βράδυ, το ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στην οδό Ιπποκράτους 4 τυλίχτηκε στις φλόγες.

Πολύ γρήγορα η φωτιά πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε στο πατάρι του καταστήματος καίγοντας εύφλεκτα υλικά. Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί που κάλυψαν σχεδόν ολόκληρο το τριώροφο κτίριο.



Οι περισσότεροι ένοικοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο. Μια ηλικιωμένη γυναίκα όμως είχε εγκλωβιστεί στον πρώτο όροφο. Ομάδα πυροσβεστών κατόρθωσε πολύ γρήγορα να την απεγκλωβίσει.



Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου είχε εγκλωβιστεί και μια άλλη γυναίκα.

Ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ήταν ο πρώτος από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου για να σώσει την εγκλωβισμένη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συσκευή οξυγόνου με την οποία ήταν εφοδιασμένος ο αρχιπυροσβέστης, άδειασε κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πνιγεί από τους δηλητηριώδεις καπνούς.

Ο αρχιπυροσβέστης κατάφερε να βγει μέχρι το μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου έπεσε λιπόθυμος. Από εκεί τον παρέλαβαν οι συνάδελφοι του πυροσβέστες και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο αρχιπυροσβέστης υπέκυψε.


Real.gr Φωτιά στο Φάληρο από realmedialive

Λίγο αργοτέρα μια άλλη ομάδα πυροσβεστών ανέσυρε τελικά νεκρή την εγκλωβισμένη γυναίκα από το διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός για πολύ ώρα. Οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών κλείστηκαν στα διαμερίσματά τους ακούγοντας εκρήξεις από το ισόγειο κατάστημα υδραυλικών.




Real.gr Φωτιά στο Παλαιό Φάληρο από realmedialive





Ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ευτυχώς όμως, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο νοσοκομείο μετέβη αμέσως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του θανάτου του αρχιπυροσβέστη αλλά και την κατάσταση του τραυματία πυροσβέστη.





Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφθασε στο Παλαιό Φάληρο με 13 οχήματα και 40 Πυροσβέστες κατόρθωσε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής «για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: