3.9.14

Διευκολύνσεις στους δήμους με «άρωμα εκλογών»...

eforia
Το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε την προθεσμία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορέων της γενικής κυβέρνησης έως και την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και, ως εκ τούτου, δίνεται η δυνατότητα σε...
όσους δήμους έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες εξόφλησης.
Τα νέα για τα οικονομικά των δήμων συνεχίζουν να είναι θετικά, με ορισμένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να σχολιάζουν με νόημα ότι «αναδίδεται άρωμα εκλογών».
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Κώστας Ασκούνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η Ενωση, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προωθεί ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 30 δήμους της χώρας που έχουν πάρει δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στους όρους αποπληρωμής, να τα αναχρηματοδοτήσουν και στη συνέχεια να ενταχθούν στο καθεστώς των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που προβλέπουν περίοδο χάριτος, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μειωμένο επιτόκιο.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: