14.9.14

Παγκόσμιο σοκ...


-Αυστραλία: Μαχητικά αεροσκάφη κατά των τζιχαντιστών
- Συναγερμός σε ΗΠΑ και Βρετανία
Ο Ντέιβιντ Χέινς είχε απαχθεί στη Συρία
- H συγκλονιστική εξομολόγησή του αδελφού του
Λεπτό προς λεπτό, όλες οι εξελίξεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)... 
  Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες του 44χρονου πατέρα δύο παιδιών Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος απήχθη από τους τζιχαντιστές το...
2013.

 

07:53 Η Αυστραλία θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να βοηθήσει το διεθνή συνασπισμό στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ.

Παγκόσμιο σοκ

Σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη ο νέος αποκεφαλισμός ομήρου από τους τζιχαντιστές. Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, έκαναν γνωστή την αποτρόπαια πράξη τους τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ακόμη ένας όμηρος, τον οποίο οι μαχητές απειλούν ότι θα σκοτώσουν στην περίπτωση που ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά αποκεφαλισμό από τους τζιχαντιστές. Η αρχή έγινε με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και ακολούθησε ο Στίβεν Σότλοφ.



Συναγερμός στη Βρετανία

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εκτέλεση του Ντέιβιντ Χέινς στο Λονδίνο σήμανε συναγερμός. Το υπουργείο Εξωτερικών επί δύο ώρες μελετούσε το βίντεο με την εκτέλεση του αιχμαλώτου μέχρι να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αυθεντικό. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αντέδρασε άμεσα με μια σκληρή δήλωση:

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί».

«Είναι αποτρόπαια και φρικτή πράξη η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Άμεση και οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα του θα κάνει ότι μπορεί για να εξαφανίσει τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης ΙΚ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή. Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».

Είχε απαχθεί στη Συρία

Ο 44χρονος Ντέιβιντ Χέινς, ήταν πατέρας δύο παιδιών, και είχε απαχθεί το 2013 ενώ εργαζόταν για τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Acted και για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Τον τελευταίο μήνα μάλιστα, η οικογένεια του προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές για να διαπραγματευθεί την απελευθέρωσή του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγησή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο αδελφός του Χέινς, Μάικ περιγράφοντας τον χαρακτήρα και τη δράση του άτυχου άνδρα δήλωσε:

«Ο Ντέιβιντ ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τους ανθρώπους. Ήθελε να βοηθάει όποιον άνθρωπο είχε ανάγκη να βοηθηθεί. Δίχως να δίνει σημασία στη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία».

Εκτοξεύουν νέες απειλές

Το βίντεο που κυκλοφόρησαν τα μέλη του ΙΚ, με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να μιλά για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του ΙΚ.

«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο άγνωστος στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα.

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει την πολιτική του εναντίον του ΙΚ.

 

Watch this video  
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: