5.9.14

ΣΔΟΕ και "τεχνογνωσία" Σαμαρά...

Είναι προφανές ότι ο Μεσσήνιος παλαιοκομματικός μπορεί να κυβερνά μόνο με απειλές και προτάσεις εξαγοράς διαφόρων ειδών.

Σε 15 δισ. ευρώ υπολογίζεται το ύψος της φοροδιαφυγής ετησίως, αλλά βραδυπορούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς, όπως...
π.χ. η λίστα Λαγκάρντ. Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Η ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή μαρτυρεί ταξική εύνοια.

Το ΣΔΟΕ τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού. Ο ίδιος διόρισε συγχωριανό του στο νευραλγικό πόστο τού επικεφαλής. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε, αλλά πυκνώνουν καταγγελίες για μεροληπτική και επιλεκτική αντιμετώπιση φορολογικών εκκρεμοτήτων. Βουλευτές που θεωρούνται ευάλωτοι στο θέμα της προεδρικής εκλογής, επιχειρηματίες, αλλά και φωνασκούντες μεγαλοπαράγοντες των media αντιμετωπίζονται πλέον... με αναισθητικό. Ο Σαμαράς βλέπει το ΣΔΟΕ ως εμπροσθοφυλακή πολιτικών μεθοδεύσεων.

Η χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ ήταν μια κίνηση για να υπογραμμιστεί η ανάγκη ευλαβικής και αποτελεσματικής τήρησης της νομιμότητας, πάντοτε με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι παλαιότεροι θυμούνται τα "βαλιτσάκια" του Τομ Πάπας την περίοδο της αποστασίας του 1965. Όσοι μεθοδεύουν ανάλογες κινήσεις, ας γνωρίζουν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ότι τους περιμένει η λαϊκή περιφρόνηση και η συντριπτική ήττα τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Ε.Ε. έχει αρχίσει δημόσιος διάλογος και αντιπαράθεση με στόχο να απεγκλωβιστεί η ευρωπαϊκή οικονομία από τη λιτότητα, μήπως και αποφευχθεί νέος, δραματικότερος κύκλος ευρωπαϊκής κρίσης. Το ερευνητικό ινστιτούτο Bruegel, που λειτουργεί και ως think tank της Κομισιόν, προειδοποιεί ότι μαζί με τη νομισματική χαλάρωση επιβάλλεται "οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και οι μισθοί να αυξηθούν", αρχής γενομένης από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες, ώστε να δοθεί ώθηση στην εγχώρια κατανάλωση και να μειωθούν τα θηριώδη πλεονάσματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών. Το ινστιτούτο προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας κρίσης και προτείνει "ακόμη και αναδιάρθρωση, εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο", επικαλούμενο την περίπτωση της Ελλάδας.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η παλαιοκομματική συμπεριφορά Σαμαρά, που με κάθε τρόπο επιδιώκει την απαξίωση των εναλλακτικών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης και παγιδεύει τη χώρα σε συζητήσεις για το χρέος με όρους Σόιμπλε και διαιώνιση της λιτότητας, κρατάει τη χώρα στο περιθώριο των διαφαινόμενων ευρωπαϊκών διεργασιών. Ο Σαμαράς επιχειρεί μάλιστα να εξωραΐσει την καταστροφική πολιτική του υποσχόμενος 730.000 νέες θέσεις εργασίας για την επόμενη επταετία, εξαγγελία που ισοδυναμεί με 8% ανάπτυξη ετησίως, την ώρα μάλιστα που έχει υπογράψει τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% ετησίως!

Είναι προφανές ότι ο Μεσσήνιος παλαιοκομματικός μπορεί να κυβερνά μόνο με απειλές και προτάσεις εξαγοράς διαφόρων ειδών. Άλλωστε διαθέτει την πολιτική τεχνογνωσία. Το πανελλήνιο θυμάται με ποιον τρόπο ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: