11.9.14

Σήμα κινδύνου για τους ανταποκριτές στη Μέση Ανατολή...

Σήμα κινδύνου για τους ανταποκριτές στη Μέση Ανατολή
Οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν την κρίση στη Μέση Ανατολή έχουν φτάσει σε «πρωτοφανή» επίπεδα, ανέφερε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, καλώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να...
αντιμετωπίσει το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του διεθνούς οργανισμού αργότερα αυτό το μήνα.

Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως οι απαγωγές και οι δολοφονίες στη Συρία όπου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αναδειχθεί ως η σημαντικότερη απειλή στην περιοχή. Επίσης η ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να παρεμποδίζονται από τις φυλακίσεις δημοσιογράφων στην Αίγυπτο και το Ιράν, όπως δήλωσε ο Τζόελ Σίμον εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης μιλώντας στην Ένωση Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών.

Στη Συρία και μόνο, περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 80 έχουν πέσει θύματα απαγωγής από την αρχή της κρίσης το 2011. «Η κρίση των μέσων ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή είναι πραγματικά χωρίς προηγούμενο» ανέφερε ο Σίμον ζητώντας από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να αντιμετωπίσει την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση για τους δημοσιογράφους.

Η τοποθέτηση του διευθυντή της Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, έρχεται μετά την δολοφονία δυο αμερικανών δημοσιογράφων που κάλυπταν ειδησεογραφικά τον εμφύλιο της Συρίας. Ο Στίβεν Σότλοφ και ο Τζέιμς Φόλεϊ αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι δημοσιοποίησαν την αποτρόπαια πράξη τους στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: