4.9.14

Για σεκιουριτάδες λεφτά υπάρχουν στην ΑΣΟΕΕ...

 panepistimio-asoee
Την ώρα που οι φοιτητικές εστίες της Δροσοπούλου είναι κλειστές λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, 33 διοικητικοί υπάλληλοι να έχουν απολυθεί και η κάρτα σίτισης δεν μπορεί να δοθεί σε όλους, η διοίκηση του Πανεπιστημίου αποσπά κονδύλι 254.610,00 ευρώ για...
τη φύλαξη.
Σήμερα (Πέμπτη, 12.00) διενεργείται στην έδρα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεφαλληνίας 46) ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την παροχή υπηρεσιών προστασίας και φύλαξης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια του περασμένου Απριλίου με τις συλλήψεις των μεταναστών μικροπωλητών και οι εκκλήσεις του πρύτανη Κ. Γάτσιου να ενισχυθεί η φύλαξη του χώρου.
Στη σχολή υπάρχουν ήδη τρεις φύλακες, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Μετά την απόλυση των διοικητικών, φοιτητές είχαν αντιληφθεί την παρουσία σεκιούριτι που ανήκαν στην εταιρεία καθαρισμού και εργάζονταν ως φύλακες στη βραδινή βάρδια.
«Είναι τεράστιο ζήτημα η συνύπαρξη ανθρώπων τελείως ξένων προς το φοιτητικό σώμα. Σε έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών δεν μπορούμε να δεχτούμε σεκιουριτάδες με γιλέκα που θα μας ρωτούν «τι δουλειά έχεις εδώ»», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Στράτος Κατσένης από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, προσθέτοντας πως «πολύ πιο εύκολα ένας σεκιουριτάς θα παίξει τον ρόλο του αστυνομικού -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- από ό,τι ένας φύλακας που έχει οργανική σχέση με το Πανεπιστήμιο».
Ο Στράτος τονίζει πως η ιδέα των αστυνομικών στα πανεπιστήμια έχει ξεκινήσει ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, οι οποίες μιλούσαν για «υπό προϋποθέσεις κατάργηση του ασύλου», για να κορυφωθεί με τον νόμο Διαμαντοπούλου το 2011.
Ποιος εγγυάται ότι οι ιδιωτικές εταιρίες security ή μια πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα έχουν κατασταλτικό ρόλο; Την περασμένη χρονιά, πάντως, ελάχιστοι αισθάνονταν ασφαλείς με τα ΜΑΤ να επιτίθενται κάθε τόσο και να ρίχνουν βομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στη σχολή.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: