Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε...
προ μηνών σε απόσπασμα ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση, που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 και προβλήθηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, να απειλεί με φούρνους, σαπούνια και βία, τους μετανάστες, αλλά και να τους βρίζει ως "υπάνθρωπους" και "μιάσματα".
Υιοθετώντας την συνήθη τακτική των στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος, ο Πλωμαρίτης αρνήθηκε κατά την απολογία του τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι έκανε πλάκα και ότι είχε ζητήσει απο τον Κώστα Γεωργούση να κλείσει την κάμερα.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κινηματογραφιστής του είπε πως είναι φοιτητής, ότι οι ερωτήσεις του ήταν γελοίες και γι' αυτό του έκαναν πλάκα. "Εγώ δεν έδωσα καμία συνέντευξη στο channel 4. Αναφερόμουν στους αριστερούς και στους λαθρομετανάστες που σκοτώνουν κόσμο. Στην πολυκατοικία μου το 75 τοις εκατό είναι μετανάστες και συνάμα στρέφονται μαζί τους. Ήμαρτον. Επειδή είμαστε ΧΑ πρέπει να καταδικαζόμαστε όλοι; Δεν αντέχω άλλο. Έχω γίνει ρεζίλι δύο χρόνια τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί, τον Μάρτιο του 2013, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και το επίμαχο απόσπασμα είχε στείλει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).
Η Χρυσή Αυγή είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για "παρανόμως κτηθέν υλικό" και ο Αλ. Πλωμαρίτης είχε καταθέσει μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση, η οποία, πριν από λίγο, καιρό τέθηκε στο αρχείο.