9.9.14

Παγωμάρα…

Παγωμάρα επικρατεί στο Μαξίμου, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης καταλαβαίνουν πως αδυνατούν πλέον να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό.

Ενδεικτικό της πραγματικότητας αυτής -η οποία αποτυπώνεται πλέον και στις...
δημοσκοπήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να διενεργούνται- είναι το γεγονός ότι, ενώ το Μαξίμου είχε αναθέσει σε εταιρεία ερευνών με την οποία συνεργάζεται (ΜRB) τη διενέργεια δημοσκόπησης για να αποτυπωθούν οι τάσεις κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, θεώρησε σκόπιμο να σταματήσει την έρευνα, διότι τα ευρήματά της κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά ήταν για το κυβερνών κόμμα.

Γνωστός δημοσκόπος με τον οποίο συνομίλησαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» επιβεβαίωσε την ουσία τελευταίου γκάλοπ που είδε το φως της δημοσιότητας (εταιρεία Palmos), με την παρατήρηση ότι δεν ενδιαφέρουν πλέον τόσο οι διαφορές που καταγράφονται μεταξύ των δύο κομμάτων, δηλαδή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι βέβαιο πλέον ότι θα έλθει πρώτο στην περίπτωση εκλογών και επομένως θα πάρει και το μπόνους των 50 εδρών. Αντιθέτως, έχει σημασία το ύψος του ποσοστού που θα λάβει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους:

Πρώτον, για να φανεί πόσο μικρότερο αριθμό συνεργαζόμενων βουλευτών θα θέλει ώστε να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με δεδομένο ότι πλέον οι αυτοδυναμίες είναι μακρινό παρελθόν. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των βουλευτών «προς συμπλήρωση» διαμορφώνει και τις ανάγκες, έτσι ώστε να προσδιοριστεί και με ποιο κόμμα θα χρειαστεί να συνεργαστεί για να σχηματίσει κυβέρνηση -εκτός βεβαίως αν οι συνθήκες της στιγμής επιβάλουν ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων.

Δεύτερον, για να προσδιοριστεί αν εξακολουθεί να ισχύει η τιμωρητική απλώς ψήφος προς την κυβέρνηση της Ν.Δ., αν και, παρ’ όλα αυτά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ποσοστά του, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: