11.9.14

Όσκαρ Πιστόριους: Έφτασε η ώρα της κρίσης...

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Όσκαρ Πιστόριους
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ για την οποία στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται...
ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους.


Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έχει ήδη λάβει την απόφασή της, το σκεπτικό της οποίας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Telegraph βρίσκεται κλειδωμένο σε ένα γραφείο. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι το γεγονός ότι ούτε οι στενογράφοι δεν είχαν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα.

Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προθέσεως και εκ προμελέτης τότε θα του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν αποκτήσει το δικαίωμα έφεσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν, δηλαδή, κριθεί ότι δεν είχε πρόθεση και δόλο να δολοφονήσει την Στέενκαμπ τότε μπορεί να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή των 15 ετών κάθειρξης ή ακόμα και ποινή με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.

Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, εγείροντας ερωτήματα για το πού μπορεί να φθάσει μία σχέση που την έχει δηλητηριάσει η αρρωστημένη ζήλεια.

Εννέα μήνες αργότερα η δίκη ολοκληρώθηκε με τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ να κατηγορεί το Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη για φόνο από πρόθεση και να τον χαρακτηρίζει "δόλιο μάρτυρα", που δεν είπε την αλήθεια.



Ο Νελ ζήτησε από τη Νοτιοαφρικανή δικαστίνα να καταδικάσει τον Πιστόριους. Σε λίγες ώρες, η διεθνής κοινότητα θα κρέμεται από τα χείλη της Τοκοζίλε Μασίπα, η οποία, αν πείστηκε από τα λόγια του εισαγγελέα, τότε θα ανακοινώσει την ποινή: ισόβια!

Οι 100 ημέρες μιας ολέθριας σχέσης

Η δίκη, που κλήθηκε να αποτιμήσει 100 ημέρες μιας ολέθριας σχέσης. Ένα ερωτικό θρίλερ με αχαλίνωτο πάθος, σκηνές αλλοφροσύνης, παράφορης ζήλειας και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.





Έτσι σκιαγράφησε στην κατάθεσή του το δεσμό του με το άτυχο μοντέλο Ρίβα ο άλλοτε ήρωας των Νοτιοαφρικανών, Όσκαρ Πιστόριους. Μία σχέση, που ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου του 2012 στην Πρετόρια με αρκετή δόση ρομαντισμού και αμήχανα χαμόγελα και, λίγους μήνες αργότερα, βάφτηκε με αίμα.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το θάνατο της πρώην συντρόφου του, πέρυσι, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο σπίτι του, όπου συγκατοικούσαν, στην Πρετόρια, ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται ότι την σκότωσε εν ψυχρώ, παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία τις περισσότερες φορές με σκυμμένο το κεφάλι.

Υποστηρίζοντας ότι διέπραξε ένα φρικτό λάθος, έδειχνε συντετριμμένος και ξεσπούσε πολλές φορές σε λυγμούς, έχοντας δίπλα του έναν... κουβά για να ξαλαφρώνει από τις μαρτυρίες που του θυμίζουν την τραγική μέρα.




Ο Πιστόριους κατάφερε να κατακτήσει το εντυπωσιακό μοντέλο, αν και αρχικά είχε ενδοιασμούς για την επιτυχία του. Η σχέση τους δειλά - δειλά εξελίχθηκε. Αρχικά, οι συναντήσεις του ήταν συχνές, μετά όμως, μίλαγαν επί ώρες στο τηλέφωνο, αφού το άτυχο μοντέλο έπρεπε να ταξιδεύει για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού προγράμματος.

Τον Ιανουάριο του 2013, η σχέση τους ωρίμασε, την ίδια ώρα όμως τα ερωτικά καβγαδάκια τους άρχισαν να πυκνώνουν. Με τη ζήλεια να τον κυριεύει, ο Πιστόριους έβγαινε πολλές φορές εκτός εαυτού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: