22.9.14

Αλλάζει ξανά το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ...

Επανεισάγεται η Πληροφορική ως εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές, ενώ ως μαθήματα επιλογής εισάγονται το σχέδιο και οι ξένες γλώσσες. H "μεταρρύθμιση" Λοβέρδου προκαλεί αναστάτωση στους μαθητές που...
δεν γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στα πανεπιστήμια.


Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η Πληροφορική να καταργηθεί από μάθημα γενικής παιδείας στην Γ΄ Λυκείου και να εισαχθεί ως μάθημα κατεύθυνσης (για όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα τμήματα της Πληροφορικής), γεγονός που θα επιφέρει αφενόςανακατατάξεις στις ώρες διδασκαλίας καθηγητών άλλων ειδικοτήτων και αφετέρου στηδυνατότητα επιλογών στους υποψήφιους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δερμετζόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στηΒουλή που αφορούσε το γεγονός ότι ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε καθένα, δήλωσε ότι η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις ομάδες προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθεί πριν από τις 30 Μαΐου 2015 και ότι ο υπουργός Παιδείας θα έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και τους Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

Ωστόσο, ο νόμος 4163 στο άρθρο 4 αναφέρει: «Ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της σχολής ή του τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 1η Μαρτίου εκάστου έτους και ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α' Τάξης του σχολικού έτους στο οποίο αυτή προτείνεται».

Δηλαδή, τα παιδιά που φέτος είναι στη Β΄ Λυκείου έπρεπε να γνωρίζουν μέχρι την 1-3-2014 τομάθημα αυξημένης βαρύτητας της κάθε σχολής, αλλά ακόμα μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν το έχει ανακοινώσει.

Την ίδια ώρα οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β΄ τάξη του Λυκείου, έχουν δοκιμάσει τη χρονιά που πέρασε την Τράπεζα Θεμάτων και ετοιμάζονται, αποψιλωμένοι αριθμητικά, για τον φετινό β΄ γύρο, ενώ οι μαθητές της φετινής Α' τάξης του Λυκείου κάνουν αυτές τις μέρες τα πρώτα τους βήματα στον απόηχο της στρατιάς μετεξεταστέων συμμαθητών τους της προηγούμενης χρονιάς.

grafima-katsikas

Δεν υπάρχουν σχόλια: