14.9.14

«Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται τελικά»...


"Επίθεση" Βενιζέλου κατά Τσίπρα...
Τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις, κόμματα και ενεργούς πολίτες ενόψει του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στη...
συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το συνέδριο αφορά στο μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου, σημείωσε ότι στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματεία της ΕΟΕ θα μετέχουν ισότιμα όλοι και πως η Επιτροπή είναι εκείνη που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο.

«Επειδή είμαστε υπεύθυνοι θεσμικά αλλά όχι αφελείς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε άλλο ενδεχόμενο», τόνισε και άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη χτεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε σεβασμό στους θεσμούς με αφορμή την προεδρική εκλογή, σημείωσε ότι το θέμα θα καταστεί επίκαιρο όταν έρθει ο χρόνος με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας μιας «νοσηρής» κατάστασης και «ανιστόρητης» συζήτησης σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας». «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ?χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά», είπε και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει «αυτή η ανιστόρητη συζήτηση».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η χτεσινή ομιλία του «είναι μια βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού». Έκανε λόγο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας», για στυλ «του μαυρογυαλούρου», του «δώσε κι εμένα μπάρμπα», που, όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτει κάτι «ενδόμυχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, «γιατί αν είχαν την βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ' ελάχιστο αυτά που υπόσχονται θα ήταν φειδωλοί». Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν» είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας: «Αλέξη δώσ' τα όλα» και επικρίνοντας τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κράτος. «Αυτοί που επαγγέλλονται το νέο έρχονται και παρουσιάζονται ως συνεχιστές της χειρότερης εκδοχής της μεταπολιτευτικής φαυλότητας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: