12.9.14

Ο Πιστόριους μπορεί να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς...

Ο Πιστόριους μπορεί να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς του 2016...του 2016...


Μπορεί το δικαστήριο της Πρετόρια να αποφάνθηκε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για την υπόθεση της Ρίβα Στέενκαμπ, όμως, αυτό δε...
ν τον εμποδίζει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το BBC η Παγκόσμια Παραολυμπιακή Επιτροπή του δίνει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στους Αγώνες, καθώς εκπρόσωπος δήλωσε πως θα δεχθούν τον αθλητή κανονικά.

«Δε θα σταθούμε εμπόδιο στο δρόμο του», δήλωσε ο Κρεγκ Σπενς για τον 27χρονο Μπλέιντ Ράνερ που πυροβόλησε θανάσιμα την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ.

«Εφόσον εκτίσει την ποινή του, τότε είναι ελεύθερος να συμμετάσχει στους Αγώνες», πρόσθεσε ο Σπενς.

«Ο Όσκαρ πρέπει να αποφασίσει να θέλει να συμμετάσχει και μετά πρέπει να επιλεγεί από την επιτροπή της Νοτίου Αφρικής. Αν του επιβληθεί ποινή πριν το Ρίο, τότε η μπάλα είναι στο δικό του γήπεδο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο η χρυσή πρώην παραολυμπιονίκης Τάνι-Γκρέι Τόμσον εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την παρουσία του Πιστόριους στους Αγώνες του 2016, καθώς όπως είπε έχει χάσει πολύτιμο χρόνο προπόνησης, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία πολλών από τους χορηγούς του, έπειτα από το θάνατο της συντρόφου του...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: