4.9.14

Τι είναι λαϊκισμός;...

karamanlis-simitis 
ΑΝ το να απομονώνεις τη φράση «λεφτά υπάρχουν» από την ολοκληρωμένη πρόταση…
«…το λέω αυτό και για έναν άλλο λόγο, διότι...
ρωτούν συνέχεια «μα πού θα βρείτε τα λεφτά». Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας…»
ΔΕΝ είναι ο πραγματικός οικτρός λαϊκισμός,
ΑΛΛΑ είναι λαϊκισμός το «λεφτά υπάρχουν»,
ΤΟΤΕ αυτά τι είναι;
1. «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).
2. «Εγγυούμαστε απόλυτα για μια διαρκώς ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου από τις 10 Απρίλη» (Κώστας Καραμανλής, 1/3/2000, προεκλογική εμφάνιση στη Ρόδο).
3.  «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα – δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος ’99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).
4. «Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Γιατί ως πρόσφατα δεν την άγγιξαν!…Έχουμε καταθέσει από πέρσι εξειδικευμένες προτάσεις για περικοπές 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από σπατάλη» (Α. Σαμαράς, 22/4/2012, Ζάππειο).
5. «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)

smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: