1.9.14

Για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο Κουκοδήμος...


To παρασκήνιο...
Αιφνιδιαστικά έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση του Κώστα Κουκοδήμου να παραιτηθεί από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας, καταθέτοντας σχετική επιστολή στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει...
χαρακτηριστικά πως οι λόγοι της παραίτησής του είναι προσωπικοί, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος με μία ανάρτηση λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι "προσωπικοί λόγοι" του Κώστα Κουκοδήμου μεταφράζονται στην πρόθεσή του να αφοσιωθεί στην εταιρία που έχει, η οποία δεν πηγαίνει καλά τελευταία, με συνέπεια ο βουλευτής Πιερίας να χρειάζεται χρόνο στην προσπάθεια που κάνει να την "σώσει".

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως τελευταία οι σχέσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο λόγος είναι μία δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας στις αρχές του Αυγούστου πως "τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.", η οποία και παρερμηνεύθηκε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τον κλάδο και βάζοντας στο επικοινωναικό στόχαστρο το Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη, μεταξύ των σεναρίων που θέλουν το γυαλί ανάμεσα στους δύο άνδρες να ραγίζει είναι πως πρόσφατα αφαιρέθηκαν ορισμένες αρμοδιότητες από τον Κώστα Κουκοδήμο, οι οποίες πέρασαν στα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου.


H ανάρτηση Λοβέρδου, για την παραίτηση Κουκοδήμου

O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού. Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: «Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό».

Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων.

πηγη parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: