22.9.14

Αποχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία...

Καλούν σε συγκέντρωση στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο έξω απο το κτήριο του Αρείου Πάγου...


Νέα απεργία με αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας ξεκινούν από σήμερα έως ...
τη 1η Νοεμβρίου, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία , μετά από ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αγωγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της ΑΔΕΔΥ κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή απο την αξιολόγηση που είχε κηρύξει απο τις 21 Αυγούστου. .

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές μεθόδους που ποινικοποιούν τη συγκεκριμένη μορφή δράσης.
Υποστηρίζουν ότι η «κατά παραγγελία δικαστική απόφαση η οποία χαρακτηρίζει την Απεργία παράνομη και καταχρηστική έχει στόχο  να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και  να κάμψει την αποφασιστικότητά τους. Η κυβέρνηση είναι σε πανικό» -τονίζουν σε ανακοίνωσή τους- και δηλώνουν ότι θα συνεχίζουν δυναμικά ανεξάρτητα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης ώστε να ακυρώσουν το μέτρο της αξιολόγησης.

Οι υγειονομικοί στις δημόσιες δομές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξηε η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ.Αλεξάνδρας 121) στις 9.30 πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: