5.9.14

Βρίσκουν ενότητα στη ...ρήξη...

zappeio venizelos

Για ...ενότητα εξακολουθούν να μιλούν στο ΠΑΣΟΚ την επαύριο της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο και την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, που επικύρωσε και την πλήρη ρήξη με τον Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, το...
ένα μετά το άλλο τα στελέχη κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, υιοθετούν τα επιχειρήματά του περί στελεχών που «κρύβονται» αντί να βγουν μπροστά, κυρίως όμως τις φημολογίες περί μη στήριξης εκ μέρους τους της Ελιάς στις ευρωεκλογές. Επαναλαμβάνουν τα περί «κλακαδόρων» στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου δύο μέρες νωρίτερα και καταγγέλλουν την μη καταδίκη τους από τους διοργανωτές, αποδίδοντάς τους εμμέσως απουσία πολιτικού πολιτισμού. Στον αντίποδα, ότι «δίδαξε πολιτικό πολιτισμό» υποστηρίζουν για την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, αντιπαραβάλλοντας την τηλεοπτική εικόνα των δύο εκδηλώσεων.
Την ώρα όμως που η μάχη μεταξύ των δύο στρατοπέδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ έκανε από τη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του Σώματος και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. «Αισθάνομαι καθήκον μου να υπερασπιστώ το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής του. Θα’θελα , βέβαια, αυτό το καθήκον να το αισθάνονται και εκείνοι που, αν και σε υψηλότερους ρόλους, τις τελευταίες ιδιαίτερα τρείς μέρες, “περί άλλα τυρβάζουν”», είπε, αναφερόμενος στην στάση πρώην και νυν ηγετών του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορώντας πλευρές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος ότι επιχειρούν να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από τα εκατομμύρια Ελλήνων που πίστεψαν στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, επιχείρησε να δείξει ίσως ποιος θα έπρεπε να είναι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ αντί να αλληλοσπαράσσεται στο εσωτερικό του.
«”Περί άλλα τυρβάζουν”, όταν δεξιόθεν, αριστερόθεν… ουρανόθεν, πανταχόθεν, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, όλοι θέλουν να “ψωμισθούν” πολιτικά, μικροκομματικά από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πίστεψαν και πιστεύω ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στις αξίες και τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας, Κοινωνικής
Απελευθέρωσης και Δημοκρατικών Διαδικασιών της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, που παρουσιάσαμε στις 3 Σεπτέμβρη 1974 με τον Ανδρέα Παπανδρέου τα 150 ιδρυτικά του μέλη, προερχόμενοι από τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης, των Ανένδοτων Αγώνων και της Αντιδικτατορικής πάλης», είπε, υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς, πολύς κόσμος ταυτίζει ή ταύτισε, περισσότερο ή λιγότερο, το ΠΑΣΟΚ, με ανάξια στελέχη του, που δεν πίστεψαν αυτές τις αξίες, τις καπηλεύτηκαν και τις καταπρόδωσαν».
Αναφερόμενος στους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχαν κατά το «Βρώμικο ‘89» να το διαλύσουν, υποστήριξε ότι λασπολογούν και πάλι «με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης» εναντίον ακόμα και των απλών οπαδών ή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. «Το ζήσαμε στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, τι έγινε με τη δικογραφία Τσοχατζόπουλου σε όλα τα κανάλια και τον Τύπο των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και τους προπηλακισμούς μας στους δρόμους και τα καφενεία», είπε, «φωτογραφίζοντας» τους πραγματικούς αντιπάλους του κόμματος.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: