14.9.14

«Απαραίτητη η παγκόσμια δράση κατά του ΙΚ»...


Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιράκ και τη Συρία έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία δικτύωσης με άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, υποστηρίζοντας την...
πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον για μια διεθνή συμμαχία κατά της απειλής που προβάλει η οργάνωση.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί η απειλή που προβάλουν οι μαχητικές ομάδες που μοιράζονται την ιδεολογία του ΙΚ και «κρύβονται πίσω από το Ισλάμ», δήλωσε ο Σουκρί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, είτε αυτό λαμβάνει χώρα στη Λιβύη είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του αραβικού κόσμου ή στην αφρικανική ήπειρο», δήλωσε.

Η έκκληση της Αιγύπτου για μια συντονισμένη, διεθνή δράση δίνει ώθηση στην πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας, στόχος της οποίας θα είναι η πάταξη της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης.

«Τελικά αυτή την εξτρεμιστική ιδεολογία μοιράζονται όλες οι τρομοκρατικές ομάδες. Έχουμε εντοπίσει δεσμούς συνεργασίας μεταξύ τους και αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο εάν διασχίσουν τα σύνορα», δήλωσε ο Σούκρι.


  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: