Μ. Γλέζος: Όνειδος η κατάσταση στο Θεατρικό Μουσείο 
Έκκληση στους αρμόδιους παράγοντες της ελληνικής πολιτείας, τους ανθρώπους της τέχνης αλλά και όλους τους πολίτες που αγαπούν το θέατρο και τον πολιτισμό, απευθύνει ο Μανώλης Γλέζος προκειμένου να σταματήσει η...
καταστροφή του Θεατρικού Μουσείου και να βρεθεί τρόπος επαναλειτουργίας του. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ακόμη να κάνει άμεσα γνωστό το θέμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο, ο Μανώλης Γλέζος τονίζει:
"Είναι όνειδος για τη χώρα όπου γεννήθηκε το Θέατρο, κάποιοι ψύλλοι να ροκανίζουν τη νεότερη ιστορία του. Το Θεατρικό Μουσείο παραμένει κλειστό και σε καθεστώς οικονομικής εγκατάλειψης από το 2011. Πολύτιμα εκθέματα, μοναδικό αρχειακό υλικό και η πιο πλούσια θεατρική βιβλιοθήκη που διαθέτει η χώρα, ρημάζουν. Προτού οι καταστροφές γίνουν ανεπανόρθωτες, απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους παράγοντες της ελληνικής πολιτείας, προς τους ανθρώπους της τέχνης, αλλά και όλους τους πολίτες που αγαπούν το θέατρο και τον πολιτισμό, να επέμβουν έγκαιρα και δυναμικά, ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφή και να βρεθεί τρόπος επαναλειτουργίας του Μουσείου. Παράλληλα, δεσμεύομαι να κάνω άμεσα γνωστό το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ενημερωθούν και οι σχετικοί ευρωπαϊκοί φορείς και οργανισμοί, σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να διασωθεί και να επαναλειτουργήσει όπως πρέπει το Μουσείο".