9.9.14

Καταψηφίζει το αντιρατσιστικό ο Αηδόνης...



... με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή...
Εκτός κυβερνητικής γραμμής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινείται ο βουλευτής της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα", Χρήστος Αηδόνης.

Ο...
Αηδόνης, ο οποίος μετά την επανένταξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ, έχει επιλέξει να παραμείνει ανεξάρτητος, με δηλώσεις του σημειώνει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 2 του επίμαχου νομοσχεδίου, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αφορά στην αναγνώριση των γενοκτονιών.

Η στάση του   Αηδόνη κατά πολλούς ερμηνεύεται ως ένα μήνυμα με αποδέκτες τον κυβερνητικό συνασπισμό και το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των «καταμετρήσεων» που καθημερινά λαμβάνουν χώρα για να δουν αν βγαίνουν τα κουκιά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλή για το αντιρατσιστικό ο   Αηδόνης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την δημοκρατικότητα της επιλογής. Σε μια χώρα στην οποία ο Ηράκλειτος θεμελίωσε την αντίθεση ως βασικό κανόνα που διέπει τη ζωή και το σύμπαν μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ την σκοπιμότητα της ποινικοποίησης όπως αυτή περιγράφεται ιδιαίτερα στο άρθρα 2 του νομοσχεδίου. Η δημοκρατία δεν μπορεί με καμία δικαιολογία να φιμώνει και να φιμώνεται, αλλά αποδεικνύει την υπεροχή της χωρίς περιορισμούς .

Μόνον, όταν έχουμε περιπτώσεις που αφορούν στην υποκίνηση εγκληματικών πράξεων, πρέπει να επεμβαίνει κάνοντας εφαρμογή της ποινικής δικαιοσύνης.

Κανένας δεν απαγόρευε στον Αριστοφάνη να «ξεθεμελιώνει» κυριολεκτικά τις κρατούσες αντιλήψεις που βόλευαν την αθηναϊκή κοινωνία και να αποσπά παράλληλα βραβεία και διακρίσεις.

Ο αντιρατσιστικός νόμος θα πρέπει να είναι νόμος κατά των πράξεων, όχι κατά του λόγου, όταν ο λόγος αυτός –για το παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον– δεν προτρέπει σε πράξεις βίας, οποιασδήποτε μορφής, προελεύσεως και αιτιολογίας».

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: