17.9.14

Τα τελευταία κόλπα ...


Η Ντόρα Μπακογιάννη βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής όταν έγινε γνωστό ότι έρχεται ο πρωθυπουργός για να μιλήσει με τους βουλευτές. Έφυγε από το κτίριο ελάχιστα λεπτά πριν περάσει την πόρτα ο Αντώνης Σαμαράς και δεν έκρυψε...
καθόλου την επιθυμία της να τον αποφύγει. Το περιστατικό είναι αρκετά ενδεικτικό της πολιτικής ισχύος που δεν έχει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός.
Παρόλα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε χθες στο κοινοβούλιο αποφασισμένος να βάλει τέλος στην εκλογολογία, να φωνάξει δηλαδή ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία έτσι εύκολα. Και εκεί που διαβεβαίωνε ότι κάλπες δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος τον ρωτούσε για τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος, σημειώνοντας ότι αν έχουν ξεκινήσει όταν θα γίνουν εκλογές, τότε τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για τη ΝΔ. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για εκλογές και κατέχονται από μεγάλο άγχος για τη διατήρηση της έδρας τους.

Ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζοντας χθες βράδυ τα δελτία ειδήσεων έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες» αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το χαρτί, της κατατρομοκράτησης του λαού, έχει αρχίσει ήδη να το παίζει η Νέα Δημοκρατία πιστεύοντας ότι μπορεί να πιάσει στους νοικοκυραίους που θα φοβηθούν κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και απώλεια καταθέσεων.
H πόλωση θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με το Μέγαρο Μαξίμου να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκρηξη του τζιχαντισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: