4.9.14

Στο πλευρό της Ελλάδας για τα Ελγίνεια η μνηστή του Κλούνεϊ...

amal-alamuddin-george-clooney
Κίνηση «ματ» φαίνεται πως κάνει η ελληνική πλευρά εξασφαλίζοντας στο πλευρό της, κι επισήμως πλέον, τη Λιβανέζα δικηγόρο, ακτιβίστρια και συγγραφέα, Αμάλ Ραμζί Αλαμουντίν, για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Η...
36χρονη μνηστή του Τζορτζ Κλούνεϊ δραστηριοποιείται στην υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα εδώ κι ένα χρόνο τουλάχιστον. Και έρχεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να αναλάβει επισήμως την υπόθεση.
Καλά πληροφορημένες πηγές λένε εξάλλου ότι εκείνη είχε δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα στον Τζορτζ Κλούνεϊ, που ως γνωστό τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ελληνικού αιτήματος τον περασμένο Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, πυροδοτώντας το διεθνές ενδιαφέρον και φέρνοντας σε εξαιρετικά άβολη θέση τη βρετανική πλευρά.
Την είδηση της άφιξης της Αμάλ Αλαμουντίν έδωσε ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο περιζήτητος διευθυντής φωτογραφίας του Χόλιγουντ και φίλος του Τ. Κλούνεϊ, στον Σάκη Λάλα, σε συνέντευξή του στο «andro.gr».
Με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, στον Ποινικό Κώδικα και τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχοντας αναλάβει υποθέσεις όπως του Τζούλιαν Ασάνζ, η Αμάλ Αλαμουντίν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ εκπροσωπώντας την Καμπότζη, τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Σενούσι, τη Γιούλια Τιμοσένκο, τον Τζούλιαν Ασάνζ κ.ά. Παράλληλα, είναι σύμβουλος του βασιλιά του Μπαχρέιν.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: