17.9.14

Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές...

samaras-antonis-vouli-protasi-momfisΣε μία από τις ασυνήθιστες επισκέψεις του στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε τη γνωστή κινδυνολογία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και "πάγωσε" τα...
σενάρια πρόωρων εκλογών. Συνεχίζεται από το ΠΑΣΟΚ το γαϊτανάκι με το... μπόνους των 50 εδρών.
         
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός λίγο πριν από την επίσκεψη της τρόικας και λίγο μετά μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Με μια κίνηση που δεν συνηθίζει, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης έπειτα από αρκετούς μήνες στη Βουλή, όχι για να μιλήσει στην Ολομέλεια αλλά για να κουβεντιάσει με μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών στο εντευκτήριο.

«Οποιος μιλά σήμερα για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», επεσήμανε προσερχόμενος στο περιστύλιο της Βουλής.

Η δήλωση του Σαμαρά δεν απευθύνεται μόνο στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς τα ανακλαστικά που έδειξαν οι περισσότεροι υπουργοί στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κρίνονται τώρα καθυστερημένα και οι απαντήσεις του κυβερνητικού επιτελείου από ελλιπείς έως και εσφαλμένες.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί παράλληλα να καθησυχάσει και τους εταίρους στην Ε.Ε., ότι θα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος έως την ολοκλήρωσή του.

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ο «πάγος» που βάζουν από το Μαξίμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν φαίνεται να πτοεί το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η εισήγηση για την τροποποίηση του εκλογικού συστήματος που επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από σημείο της προγραμματικής συμφωνίας, ανταποκρίνεται στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς έχει απομακρυνθεί η εποχή των αυτοδυναμιών...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: