12.9.14

Οργή για την «αθώωση» Πιστόριους...




Σάλος στη χθεσινή -πιθανότατα προτελευταία- μέρα της πολύκροτης δίκης του Αφρικανού παραολυμπιονίκη, ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 είχε πυροβολήσει θανάσιμα τη 29χρονη φίλη του στο μπάνιο του σπιτιού του.
Η κοινή γνώμη περίμενε ...
στην πλειονότητά της άλλη απόφαση και άκουσε άλλη από το δικαστήριο στη νοτιοαφρικανική πρωτεύουσα. Για την ακρίβεια, σήμερα θα γίνει γνωστή και η τελική ποινή, αφού η δικαστής Τοκοζίλε Μεσίπα εξάντλησε κάθε ρεκόρ… πρωτοτυπίας στη χθεσινή διαδικασία.
Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ανακοίνωσε πως ο Πιστόριους δεν θα τιμωρηθεί για φόνο εκ προμελέτης και αμέσως μετά προχώρησε σε ημίωρο διάλειμμα για φαγητό. Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα και ανακοίνωσε τη… διακοπή της δίκης, που ήταν να συνεχιστεί σήμερα από τις 9.30 το πρωί και λογικά στο τέλος της θα έχουμε την τελική απόφαση.
Βάσει του ποινικού δικαίου της χώρας, η ανώτερη ποινή για φόνο εξ αμελείας φτάνει τα 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα «φάει» επτά με δέκα χρόνια. Αυτό πάντα, βάσει των αναλύσεων που έκαναν χθες οι «ειδικοί».
Πάντως, οι ίδιοι άνθρωποι πίστευαν πως ο Πιστόριους θα τιμωρηθεί για φόνο εκ προθέσεως, που σήμαινε από 25 χρόνια ώς και ισόβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: