18.9.14

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τους τζιχαντιστές...

Νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο μιλάει χωρίς δήμιο ένας Βρετανός που φέρεται να...
κρατείται από τους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν δημοσιοποιήσει οι ακραίοι ισλαμιστές, καθώς δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει αποκεφαλισμός.



Επίσης, αυτή την φορά δεν φαίνεται κάποιος μαυροφορεμένος τζιχαντιστής. Ο τίτλος του βίντεο είναι: «Δανείστε μας τα αυτιά σας» και απευθύνεται στο δυτικό κοινό.

«Η μοίρα μου εξαρτάται από το ΙΚ»

Ο Βρετανός Τζον Κάντλι αναφέρει ότι το βρετανικό κράτος τον εγκατέλειψε και πλέον είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια, κάνει θετικά σχόλια για την οργάνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απειλείται.

«Ξέρω τι σκέφτεστε. Ότι είμαι κρατούμενος και ότι έχω ένα πιστόλι στο κρόταφο και για αυτό το κάνω αυτό. Πράγματι, είμαι κρατούμενος, αυτό δε το αρνούμαι. Αλλά αφού η κυβέρνησή μου με έχει εγκαταλείψει κι η μοίρα μου εξαρτάται από το ΙΚ δεν έχω τίποτα να χάσω. Ίσως ζήσω, ίσως πεθάνω», υποστηρίζει.

«Έπειτα από δύο καταστροφικούς και ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ γιατί οι κυβερνήσεις μας είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη που δεν μπορούν να κερδίσουν;», διερωτάται ο ίδιος.

Στην αρχή του βίντεο, ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι απήχθη από τη τζιχαντιστική οργάνωση τον Νοέμβριο του 2012, μόλις επέστρεψε στη Συρία.

Ο Κάντλι είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με έναν Ολλανδό συνάδελφό του τον Ιούλιο του 2012, οπότε τζιχαντιστές τους είχαν κρατήσει αιχμαλώτους για μερικές εβδομάδες στη βόρεια Συρία, προτού τους απελευθερώσει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Το ΙΚ έχει δημοσιοποιήσει από τον Αύγουστο τρία βίντεο με τις εκτελέσεις δύο αμερικανών δημοσιογράφων και ενός Βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών του στο Ιράκ.

Η οργάνωση έχει επίσης απειλήσει να εκτελέσει ακόμη έναν Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: