7.9.14

Πληρώνεστε, δηλαδή, για ένα κανάλι που δεν υπάρχει;..

«Αυτή τη στιγμή, ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη είμαι μόνο εγώ. Οι άλλοι εργαζόμενοι είναι ΔΤ. Δεν έχω την εποπτεία τους» είπε ο...
κ. Χατζηδημητρίου παραδεχόμενος την παρατεταμένη αργομισθία του στο κανάλι που υποτίθεται πως θα αντικαθιστούσε την ΕΤ3.


«Πληρώνεστε, δηλαδή, για ένα κανάλι που δεν υπάρχει;» ρώτησαν τον διευθυντή της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Τραϊανός Χατζηδημητρίου απάντησε «ακριβώς». Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση για τη θέση του γενικού διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) για τη ΝΕΡΙΤ παραδέχθηκε χθες πως από τον Μάρτιο του 2014 αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο για να διευθύνει έναν τηλεοπτικό σταθμό χωρίς προσωπικό.

«Αυτή τη στιγμή, ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη είμαι μόνο εγώ. Οι άλλοι εργαζόμενοι είναι ΔΤ. Δεν έχω την εποπτεία τους» είπε ο κ. Χατζηδημητρίου παραδεχόμενος την παρατεταμένη αργομισθία του στο κανάλι που υποτίθεται πως θα αντικαθιστούσε την ΕΤ3.

Έτσι λοιπόν, μετά από έξι μήνες απραξίας ο διευθυντής του τηλεοπτικού μορφώματος στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε τις τελευταίες ημέρες και μετά από κυβερνητικές πιέσεις να σηκώσει τα μανίκια και να πέσει στη δουλειά, ώστε να συνδράμει στο επικοινωνιακό σόου Σαμαρά εν όψει ΔΕΘ. Κλήθηκε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων Μακεδονίας - Θράκης καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι προσπαθεί να «στήσει» πρόγραμμα με δανεικούς εργαζόμενους και εξευτελιστικούς μισθούς. Για το ραδιόφωνο ψάχνει, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, 10-15-20 ανθρώπους, που δεν θα πληρώνονται από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά από ιδιωτική εταιρεία.

Άξιος ο μισθός του λοιπόν. Δεν είναι και λίγο να πρέπει μια φορά τον χρόνο να στήνεις ένα «πειρατικό πρόγραμμα» με ενοικιαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς που θα προβάλλουν τις επισκέψεις Σαμαρά - Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Τι κι αν δεν έχεις αντικείμενο τους υπόλοιπους έντεκα μήνες του χρόνου; Το σημαντικό είναι πως οι φορολογούμενοι γλίτωσαν από τις «ιερές αγελάδες» και τους «χρυσοκάνθαρους» του Σίμου. Στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα ή στις υποσχέσεις Σαμαρά που έταζε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη; Ας είναι καλά τα ιδιωτικά στούντιο και οι εξωτερικές παραγωγές. Ένα παρακάναλο με εργασιακούς όρους γαλέρας χωρίς συμβάσεις θα είναι ο διάδοχος της ΕΤ3. Ένα κανάλι που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους, αλλά δεν μπορεί να σταθεί χωρίς διευθυντή.

ΥΓ.: Ο μόνος πάντως που δεν έχει πάρει μυρωδιά τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου, που έβγαλε και δελτίο Τύπου για να πει ότι «κατόπιν ενεργειών του πολύ σύντομα θα λειτουργήσει, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ΝΕΡΙΤ Βορείου Ελλάδος»...

Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: