6.9.14

Κοροϊδία με την επιστροφή φόρου...




 Την αποσύνδεσαν από τον ΕΝΦΙΑ, την «μπλοκάρουν» για τυχόν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. «Μισή» δουλειά από το υπουργείο Οικονομικών που παίζει ...
με τα νεύρα των φορολογουμένων. Στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της Εφορίας «κολλάνε» οι επιπλέον φόροι από το εισόδημα.
Μετά τον ΕΝΦΙΑ, τώρα στις συμπληγάδες των ασφαλιστικών ταμείων.  Δεν έχουν τελειωμό η κοροϊδία και η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων, οι οποίοι περιμένουν μάταια με το πιστωτικό εκκαθαριστικό στο χέρι  για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διατυμπανίζει ότι έχει «ξεπαγώσει» τις επιστροφές που… σκάλωναν στον ΕΝΦΙΑ, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Η πολυσυζητημένη εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, που εκδόθηκε στα μέσα Αυγούστου και με την οποία υποτίθεται ότι άνοιγε ο δρόμος για τις επιστροφές φόρων, ήταν δώρον άδωρον.
Ναι μεν η κ. Σαββαΐδου, λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, αποσύνδεσε τις επιστροφές φόρων με τον συμψηφισμό τυχόν οφειλών των δικαιούχων από τον συγκεκριμένο φόρο, ωστόσο διατήρησε σε ισχύ παλαιότερη απόφαση, σύμφωνα με την οποία πριν από την επιστροφή οποιουδήποτε φόρου (εισοδήματος, ΦΠΑ κ.ά.) θα πρέπει να προηγούνται διασταυρώσεις για τυχόν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Λογικό… Μόνο που οι εφορίες και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να κάνουν αυτές τις διασταυρώσεις για να γνωρίζουν, σε πραγματικό χρόνο, αν κάποιος οφείλει στα Ταμεία.

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: