9.9.14

"Φακέλωμα" από τον Φούχτελ...

Έντονες αντιδράσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» με επικεφαλής τον Γιόακιμ Φούχτελ στους στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για τη...
ν απογραφή των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, ο εντεταλμένος από την γερμανίδα καγκελάριο υφυπουργός για θέματα της Ελλάδας Γ. Φούχτελ ζητά από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης μια πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων που αφορούν τους δήμους, τις κοινότητες και τις περιφέρειες.

Αναλυτικότερα, η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» θέλει να καταγράψει δημογραφικά στοιχεία, δηλαδή τον αριθμό των κατοίκων κάθε δήμου και περιφέρειας, στοιχεία που αφορούν τις υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές γραμμές, οδικό δίκτυο), πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, νοσοκομεία, τυχόν χιονοδρομικά κέντρα. Ακόμα και στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολιάζει το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου και σημειώνει σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι «ο λόγος είναι προφανέστατος. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας».

«Υπάρχουν και όρια! Και τα όρια αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας. Δεν πουλάμε, κύριοι…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Πουλάκη;, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: