9.9.14

Ο άνθρωπος κλειδί…

δίπλα στον Αλέξη…

Τα σχόλιά του μετρημένα, οι κινήσεις του ακόμα λιγότερες και το βλέμμα του με το ανασηκωμένο φρύδι χαρακτηριστικό.

Ο...
Λαοκράτης Βάσσης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που οι φίλοι του τού αποδίδουν χαϊδευτικά τον τίτλο του «γκουρού», είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, σε έναν ρόλο άτυπου συμβούλου. Μισεί τη δημοσιότητα και τους τίτλους, λατρεύει όμως τους νέους ανθρώπους και τις νέες ιδέες. Ως συγγραφέας έχει ανατρεπτικές απόψεις, τις οποίες μάλιστα κατά καιρούς δεν διστάζει να εκφράσει, ακόμα και αν προκαλούν αμηχανία στους συντρόφους του.

«Η Αριστερά», είχε πει πριν από καιρό, «ώρες-ώρες εκπέμπει αυτιστικό πολιτικό λόγο. Και ενώ φαίνεται πως λέει πολύ ωραία πράγματα, επί της ουσίας δεν δίνει λύσεις. Γι’ αυτό και δεν ριζώνει στον τόπο και δεν γίνεται εθνικής εμβέλειας πολιτική δύναμη».

Με τον Αλέξη Τσίπρα τον χωρίζουν πολλές δεκαετίες, τον συνδέει όμως η Ηπειρος. Η κοινή αγάπη τους για την πατρίδα, αφού ο Αλ. Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα και ο Λαοκράτης Βάσσης από το Ριζοβούνι της Πρέβεζας. Γνωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, όταν ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού μετείχε στις συνεδριάσεις της ηγεσίας του κόμματός του, υπό τον πρόεδρο, Νίκο Κωνσταντόπουλο...

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: