11.9.14

«Ευτυχεσμένοι» οι Έλληνες με το ΔΝΤ λέει το Βήμα...

«Ευτυχεσμένοι» οι Έλληνες με το ΔΝΤ λέει το ΒήμαΠάντα οι δημοσκοπήσεις έχουν ενδιαφέρον: όχι τόσο τα αποτελέσματά τους καθεαυτά, όσο το ...
είδος, η μορφή των ερωτήσεων και τα συμπεράσματα που μπορούν να αντλήσουν οι διαφορετικοί αναγνώστες τους. Αυτό συμβαίνει και με τη δημοσκόπηση της Κapa Research που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο Βήμα.

Κι ενώ ο ΕΝΦΙΑ γονατίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, ενώ η δημόσια υγεία καρατομείται με το τσεκούρι του Βορίδη, ενώ τα σχολεία ανοίγουν με τεράστια κενά, ενώ τα λουκέτα πέφτουν σύννεφο, ενώ οι νέοι μεταναστεύουν σωρηδόν, οι Έλληνες δηλώνουν… αισιόδοξοι. Για την ακρίβεια, δηλώνουν λιγότερο απαισιόδοξοι απ’ ό,τι πέρυσι τέτοια εποχή. Όπως γράφει ο Αντώνης Καρακούσης: «Πέρυσι μόλις το 7,6% ανέμενε βελτίωση ενώ εφέτος το 15%. Αντίστοιχα πέρυσι η συντριπτική πλειονότητα, το 76,4%, ανέμενε χειροτέρευση, ενώ τώρα το 49,6%. Επίσης συνολικά για την οικονομία το 25% αναμένει βελτίωση, το 34% στασιμότητα και το 40% χειροτέρευση. Ουσιαστικά διακρίνει κανείς ότι το γενικευμένο κλίμα καταστροφής που είχε επικρατήσει στη χώρα κάμπτεται και οι πολίτες αρχίζουν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες». Ωστόσο, από τα ποσοστά αυτά θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει κάτι άλλο: ότι οι Έλληνες συμφιλιώθηκαν με την απελπισία, με το αδιέξοδο, ότι συνήθισαν τη δυστυχία τους.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: