13.9.14

Ανανέωσαν το ραντεβού τους, στην Αμφίπολη...


BINTEO...
Για το πρόβλημα της ανεργίας, για θέματα περιβάλλοντος και υποδομών αλλά και για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, συζήτησαν μεταξύ άλλων σε σημερινή τους συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην...
αρχή της συνάντησής τους ο κ. Τζιτζικώστας είπε στον κ. Τσίπρα «ξεκινήσαμε πολύ καλά με την κα Χαραλαμπίδου και την ομάδα της κάτι που δείχνει ότι στο αίτημά μου για συναίνεση και συνεργασία έχουν ανταποκριθεί πλήρως οι δυνάμεις» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά «αυτό σημαίνει ότι μάλλον εσύ μετατοπίστηκες. Η Δέσποινα το βλέπω δύσκολο να μετατοπίστηκε».
Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο αντρών ήταν το ζήτημα του Λιμανιού με το κ. Τζιτζικώστα να επαναλαμβάνει τη θέση της περιφέρειας υπέρ εισόδου στρατηγικού επενδυτή, με παραχώρηση χρήσεων και όχι πώληση μετοχών. Όσον αφορά στο θέμα της Αμφίπολης, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί από πέρυσι από τον περιφερειάρχη όταν και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε εγκρίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για την έναρξη των ανασκαφών. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας τον προσκάλεσε να επισκεφτούν μαζί την Αμφίπολη μετά το τέλος το αναστηλωτικών εργασιών και του δώρισε συμβολικά ένα μικρό άγαλμα του λέοντα της Αμφίπολης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε ακόμη για τη μέχρι σήμερα πορεία του ΕΣΠΑ αλλά για το ΣΕΣ που θα απορροφηθεί για την κοινωνική πολιτική.
Στη συνάντηση παρευρέθη και η Βούλα Πατουλίδου, με το κύριο Τσίπρα να σχολιάζει «τώρα κατάλαβα γιατί περνάς τα εμπόδια τρία-τρία». Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «θεσμικά όπως πηγαίνω όπου προσκαλούμαι στο πλαίσιο της ΔΕΘ έτσι θα πάω και στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα». Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με μέλη του περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν για την περιβαλλοντική προστασία της Χαλκιδικής και την εξομάλυνση της έντασης στην περιοχή καθώς και για άλλα ζητήματα της περιφέρειας.



thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: