15.9.14

Σταθάκης: Είναι μέτρο προς μέτρο κοστολογημένο...

 
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Μιλώντας στον REAL FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

«Ο λογαριασμός είναι...
πολύ σαφής για κάθε κατηγορία από τις τρεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και το πρόγραμμα απασχόλησης», τόνισε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Στην πρώτη περίπτωση τα 2 δισ. που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση θα προέλθουν από σύλληψη φοροδιαφυγής και τακτοποίηση των θεμάτων της λίστας Λαγκάρντ και πολλών άλλων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα προκύψει αυτόματη χρηματοδότηση από την αύξηση των εσόδων μετά τις ρυθμίσεις για το σύνολο των δανείων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Το πρόγραμμα για την απασχόληση θα ξεκινήσει με τα 3 δισ. που είναι διαθέσιμα από τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Σε ερώτημα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «είναι μέτρο προς μέτρο κοστολογημένο και είναι 9 δισ.».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Realnews και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο κ. Σταθάκης σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εκβιαστικό δίλημμα γύρω από την προεδρική εκλογή.

Η συνταγματική επιταγή μιλάει για πρόεδρο ευρύτερης συναίνεσης, ήταν αποτρεπτική η ρήση, δεν ήταν επιβεβαιωτική.

Μεταφέρει το πρόβλημα της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να αποφεύγει πάση θυσία τις εκλογές και χρησιμοποιεί τον θεσμό της προεδρικής εκλογής, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί συναίνεση, ως ένα όπλο για να εξασφαλίσει παράταση της θητείας της».
Ακουστε το ΗΧΗΤΙΚΟ, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: