18.9.14

Στο Aυτόφωρο Ναυπλίου ο Ματίας Λάνχοφ...

langoff2
Ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, που πραγματοποιούσε γύρισμα το βράδυ της Τετάρτης στην Aρχαία Επίδαυρο με μια γυμνή Γαλλίδα ηθοποιό, κατηγορείται για...
προσβολή μνημείου.
Δύο ημέρες βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο ο Ματίας Λάνχοφ, από το πρωί της Τρίτης, μαζί με πολυμελές γερμανοελβετικό κινηματογραφικό συνεργείο για το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ που αφορά τον ίδιο τον σκηνοθέτη.
Είχαν ζητήσει και έλαβαν άδεια για γυρίσματα μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου και ειδικά για χθες, μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ήθελαν το μνημείο χωρίς κόσμο – οι πόρτες για το κοινό κλείνουν στις 8 μ.μ.
Matthias Langhoff
Ματίας Λάνχοφ
Το κακό ξεκίνησε όταν ο αρχαιοφύλακας της βάρδιας είδε μια Γαλλίδα ηθοποιό γυμνή μέσα στο θέατρο, ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο διάζωμα.
Κάλεσε κατευθείαν την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλο το συνεργείο και να οδηγηθεί στο κρατητήριο του Ναυπλίου. Για προσβολή του μνημείου…
Σε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία προχώρησε και ο ίδιος ο Ματίας Λάνχοφ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο η Γαλλική όσο και η Ελβετική Πρεσβεία.
Το κινηματογραφικό υλικό έχει κατασχεθεί και θα δημιουργηθεί αντίγραφο στη Γενική Ασφάλεια στην Αθήνα.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: