Δεν διέψευσε ο υπουργός Εργασίας ότι θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλη.
«Στις επικουρικές θα υπάρξει...
νέα μείωση;», ρώτησε ο βουλευτής και ο υπουργός απάντησε ότι «δεν θα μας εμποδίσετε να πάμε τη χώρα μπροστά», ενώ μίλησε για τις συντάξεις που «δεν κινδυνεύουν και δεν πρόκειται να μειωθούν από εδώ και πέρα», αλλά όχι για τις επικουρικές.
Ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «η ταμιακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη» και διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας, δεν θα βάλουμε καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα».
«Επιβεβαιώσατε φόβους και δημιουργήσατε μεγαλύτερες αβεβαιότητες. Δεν είπατε αν δέχεστε αυτά που ζητά η τρόικα», τόνισε ο Δ. Στρατούλης επισημαίνοντας στον υπουργό Εργασίας ότι «στο Παρίσι δεν είπατε όχι, απλά κερδίσατε χρόνο και η τρόικα έρχεται σε λίγες μέρες».
Ο Γ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κατακερματίσει το επικουρικό σύστημα της χώρας, θα ξαναφέρει το εφάπαξ στα «τραγικά επίπεδα που ήταν και δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές» και θα επαναφέρει τους «συντεχνιακούς πόρους που είχαν επιβληθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».
Με την επαναφορά του συστήματος των συντάξεων που εξαγγείλατε βάζετε άλλα 5 δισ., εκτίμησε ο Γ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Σταματήστε να παίζετε με τις ελπίδες και τις συντάξεις των Ελλήνων. Βάζετε σε κίνδυνο τις συντάξεις όλων των Ελλήνων και των σημερινών και των αυριανών».