24.9.14

Οι αγορές γυρίζουν την πλάτη στον Σαμαρά...

Ουσιαστικά, οι αγορές θεωρούν "πήλινα" τα πόδια στα οποία επιδιώκεται από την κυβέρνηση να σταθεί η ελληνική οικονομία.


Οι...
αγορές γυρίζουν την πλάτη τους στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να επιστρέψει σε αυτές για δανεισμό με ταυτόχρονη απεξάρτηση της χώρας από τις δόσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θεωρώντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι σαφώς χειρότερη εκείνης που επιχειρείται να παρουσιαστεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το spread του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε σήμερα στις 519 μονάδες βάσης, πάνω δηλαδή και από τις 518 μονάδες που είχε βρεθεί στις 21 Απριλίου 2010, την αποφράδα για την ελληνική οικονομία ημέρα κατά την οποία είχε πραγματοποιηθεί στην οδό Νίκης η πρώτη επίσημη συνάντηση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Σ. Ντερούζ, 48 ώρες πριν από την προσφυγή στον μηχανισμό της τρόικας. Αλλά και τα CDS, τα λεγόμενα "ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας" της Ελλάδας, χθες βρέθηκαν στις 491 μονάδες έναντι 489 στις 21 Απριλίου του 2010.

Συγκεκριμένα, συνεχίσθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση της αγοράς κρατικών τίτλων το "ξεφόρτωμα" ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται ολιοένα και περισσότερο πάνω από τα επίπεδα του 6%, του "φράγματος" που έσπασε προχθές μετά από πολλές εβδομάδες. Οι αθρόες πωλήσεις των ελληνικών τίτλων ήταν το αποτέλεσμα των ανησυχιών που επικρατούν μεταξύ των επενδυτών αναφορικά με την διακηρυχθείσα και με τον πιο επίσημημο τρόπο (δια στόματος πρωθυπουργού) να εγκαταλείψει η χώρα τα προγράμματα. Ουσιαστικά, οι αγορές θεωρούν "πήλινα" τα πόδια στα οποία επιδιώκεται από την κυβέρνηση να σταθεί η ελληνική οικονομία...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: