7.9.14

Η κινδυνολογία και τα πολλά «θα» του Βενιζέλου...



Με άξονες την απαλλαγή από τα μνημόνια και την πολιτική σταθερότητα, ο Βενιζέλος ζήτησε ουσιαστικά να συνεχιστούν οι θυσίες από τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε πέντε άξονες για...
την εθνική στρατηγική που είναι η απαλλαγή από τα μνημόνια, η θεσμική και πολιτική σταθερότητα, η συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η επάνοδος της Ελλάδας σε ουσιαστική αυτοδυναμία για να μην είναι παρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχετικά με τις εξαγγελίες, που έκανε χθες στην 79η ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είχαν συμφωνηθεί όλα -και στη λεπτομέρεια τους- με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.
Υποστήριξε ότι θα γίνει αισθητή η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα.
Σε ερώτηση αν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψει και ηγεσία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας και όχι από συσχετισμούς και μηχανισμούς. Μπορεί να τους μουντζουρώνει το καμίνι, αλλά καθαρίζονται, το θέμα είναι να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες».
Πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα είναι πολιτικό, όχι οργανωτικό, και η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται προς όλους.Ειδικά για το «Ποτάμι» είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει την ταυτότητά του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα αν στο όραμά του για το νέο ΠΑΣΟΚ υπάρχει χώρος και ρόλος για τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και αν αισθάνεται ότι απειλείται η θέση του στην ηγεσία του κινήματος από τον προκάτοχό του, τόνισε: «Δεν αισθάνομαι καμία απειλή από κανέναν και για τίποτα. Εχω μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Για να νιώσεις ότι απειλείσαι πρέπει να φοβάσαι ότι κάτι έχεις να χάσεις. Υπάρχει χώρος για όλους, προφανώς για τους πάντες. Εναν όρο έθεσα. Να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν. Δεν υπονοώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν ψηφίζει, αλλά λέμε το αυτονόητο. Οπως έχει πει ο Γκράμσι το αυτονόητο είναι επαναστικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: